Wie ben ik? - Flux Aeterna - Praktijk voor Psychotherapie
21651
page-template-default,page,page-id-21651,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5.2,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Over mezelf

Praktijk voor Integratieve Psychotherapie 

Meditatie Trainer

Workshop Trainer

Mijn naam is Olivier. Ik ben Belg van geboorte, heb in verscheidene landen gewoond en gewerkt (Amerika, Argentinië en Spanje) en woon nu in Nederland. Ik ben mensenrechten-jurist van opleiding en heb 10 jaar als jurist en politiek adviseur in het Europees Parlement gewerkt. Een kleine tien jaar terug ben ik op een pad begonnen naar wat ik mijn roeping noem, de ontdekking van mijn diepste zelf. Een pad waar ik nog steeds op zit. Het heeft mij een gepassioneerd liefhebber gemaakt van psychologie, psychotherapie, interpersoonlijke neurobiologie, het nieuwe systeemdenken en verschillende vormen van holistische en ecologische filosofie.

Die persoonlijke zoektocht heeft me aangezet tot het onderzoeken van oude patronen omtrent overtuigingen, emotionele reacties en gedragingen die mijn levensvreugde en vrijheid al mijn hele leven lang sterk beperkten. Op die zoektocht ben ik aspecten van wat ik noem ‘mijn diepere zelf’ tegengekomen, en ben ik dichter gekomen tot de ontdekking van wat ik werkelijk wil in dit leven. Ik heb zo stapje bij stapje mijn leven heringericht. Die persoonlijke zoektocht is heftig geweest, niet altijd even prettig maar steeds ongemeen boeiend. Op deze zoektocht heb ik ontdekt dat wij allemaal, elk op onze eigen manier en in onze eigen uniciteit, zoekende zijn.

Dat besef heeft me aangezet tot het ontdekken van de vele aspecten van de wondere wereld van de psychotherapie, wat voor mij een essentiële hulpbron is geweest ter ondersteuning van mijn persoonlijke zoektocht. Ik heb mezelf gedurende vele jaren heel intens gestort op bijna elke vorm van therapie die er bestaat, wat me enorm veel kennis over mezelf heeft bijgebracht als over hoe psychotherapie aan te wenden om cliënten te ondersteunen in hun persoonlijke zoektocht. Ik heb zo verschillende studies gevolgd en ben afgestudeerd integratieve therapeut aan de Educatieve Academie te Antwerpen, heb een certificaat in lichaamsgerichte therapie, geweldloze communicatie en werken met familie-opstellingen. Ik heb daarnaast verscheidene trainingen gevolgd rond seksualiteit, rond trauma en werken met meditatie. Ik geef hiernaast ook al jaren workshops op het Europees Parlement gegeven over meditatie, geweldloze communicatie en psychologische veiligheid. Ik hoop in mijn rol als psychotherapeut het zoeken van de client te ondersteunen met mijn eigen ervaring, om zo samen op zoek te gaan naar het meest authentieke en waarachtige kern van het zelf, en de daaruit voortvloeiende vrijheid te vieren.

Ik ben aan het schrijven aan een boek over de psychologische en zielsmatige impact van Complex Trauma. Het is een pleidooi voor een nieuwe manier van denken, een omhelzing van wat ik het ‘Nieuwe Wij’ noem. In het boek neem ik het op voor de helende kracht van relaties en gemeenschappen, voor de evolutionaire potentie van mensen om de schadelijke effecten van doorgedreven ik-focus te beperken en zich weer tot elkaar gaan richten. Ik onderzoek het lijden dat ontstaat door doorgedreven ik-afscheiding en de helende kracht van insluiting.

 

Je kan stukjes van dit schrijven op LinkedIn lezen:

https://www.linkedin.com/in/olivier-winants-74761125/