Wie ben ik? - Flux Aeterna - Praktijk voor Psychotherapie
21651
page-template-default,page,page-id-21651,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5.2,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Over mezelf

Mijn naam is Olivier, 41 jaar oud. Ik ben Brusselaar van geboorte, heb in verscheidene landen gewoond en gewerkt (Amerika, Argentinië en Spanje) en vertoef nu deeltijds in Brussel en in Nederland. Ik ben mensenrechten-jurist van opleiding en heb 10 jaar als jurist en politiek adviseur in het Europees Parlement gewerkt. Vijftien jaar terug ben ik op een helingspad begonnen, met als doel de gestokte Levensstroom in mezelf te bevrijden. Het is een pad waar ik nog steeds op zit. Het heeft mij een gepassioneerd liefhebber gemaakt van psychologie, psychotherapie, interpersoonlijke neurobiologie, het nieuwe systeemdenken, oude wijsheidstradities en verschillende scholen van holistische en ecologische filosofie.

Die persoonlijke zoektocht heeft me aangezet tot het onderzoeken en alchemiseren van oude patronen omtrent overtuigingen, bevroren emoties en reactieve gedragingen die mijn levensvreugde en vrijheid  sterk beperkten. In die helingsweg ben ik zelf de diepte ingedoken en heb ontdekt wat werkelijke heling mogelijk maakt. Ik heb zo stapje bij stapje mijn leven heringericht. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat je niet kunt groeien, je missie voelen of je levensdoelen bereiken als je niet eerst je overlevingsdynamiek ontmantelt. Je kan niet echt leven als je in overleven vastzit.

Ik heb mezelf de laatste 15 jaar intens gestort op elke vorm van therapie die er bestaat, om uit te zoeken wat werkt en hoe werkvormen optimaal aan te wenden voor mijn cliënten. Ik ben afgestudeerd als integratieve therapeut aan de Educatieve Academie te Antwerpen, en heb certificaten behaald in lichaamsgerichte therapie, geweldloze communicatie en het werken met familie-opstellingen. Ik heb daarnaast verscheidene trainingen gevolgd rond seksualiteit, traumawerk en meditatie. Ik geef workshops voor private bedrijven en publieke overheden rond verscheidene welzijnsgerelateerde onderwerpen. Mijn focus ligt op vroegkinderlijk (complex) trauma, wat ik relationeel trauma noem. Uit de jaren van ervaring zie ik dat onverwerkt vroegkinderlijk relationeel trauma ons op alle levensvlakken parten speelt als volwassenen: intieme relaties, werk, gezondheid, opvoeding en het gevoel van in de Wereld en het Leven thuis te zijn. Als je niet die oorspronkelijke wonde gaat helen, kom je nooit tot het volle Leven.

Ik schrijf veel over de zielsmatige en relationele impact van complex relationeel trauma. In dat schrijven neem ik het op voor de helende kracht van relaties en gemeenschappen, en tracht ik de schadelijke effecten te duiden van onze collectief doorgedreven zelfredzaamheidsfocus. Ik ben ervan overtuigd dat de diepste heling zit in het met elkaar weer werkelijk toebehoren te vinden.

 

Je kan stukjes van dit schrijven op LinkedIn lezen:

https://www.linkedin.com/in/olivier-winants-74761125/