Flux Aeterna | Hoe ik werk
21769
page-template-default,page,page-id-21769,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5.2,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Op Weg Naar Een Milde Herontdekking Van Jezelf 

Mijn Werkwijze

De kern van mijn benadering in therapie is het aangaan van warm en authentiek contact, waar we samen gaan ontdekken waar je tegenaan loopt, waarmee je worstelt, wat je verlangens zijn en wat je wil bereiken in je leven.

Ik geloof steevast dat elke persoon een unieke weg te gaan heeft dieper in zichzelf. Vaak is het zo dat persoonlijk lijden een eerste stap is op die weg naar het ontdekken van wie je bent, wat je hier komt doen en wat je ware potentieel is. Jeugdtrauma, pijnlijke ervaringen, of aangeleerde cognities en gedragspatronen in het familie-systeem van herkomst hebben vaak de diepere aspecten van de persoonlijkheid bedolven, waardoor mensen zich vervreemd van zichzelf voelen, wat veel lijden met zich meebrengt. Neem daarbij nog eens al de verwachtingen en druk van de buitenwereld (gezin, gemeenschap en cultuur), en je echte diepste zelf ontdekken wordt een heuse heldendaad.

Ik ben gevormd als integratieve psychotherapeut, wat betekent dat ik verschillende psychotherapeutische stromingen, zienswijzen en technieken met elkaar in verbinding breng. Het idee erachter is dat er zovele unieke mensen zijn dat geen enkele methode voor iedereen kan werken. Ik kijk dus heel erg naar de unieke persoon die voor me zit en zet me in om er samen achter te komen wat jij nodig hebt en waar je begeleiding bij wenst.

integrative psychotherapy - Work Method
Zinloosheid, verlies van energie, wat wil ik?
Burn-out

Heb je geen zin meer om je bed uit te komen? Heb je het gevoel dat niets er nog toe doet, word je constant geteisterd door gevoelens van futloosheid en zinloosheid, vraag je je vaak af wat je nu eigenlijk echt wilt uit je leven?

Piekeren, jaloersheid, verlating
Angst

Heb je last van intense verlatingsangst? Word je constant geteisterd door gevoelens van jaloezie en wantrouwen? Of heb je eerder last rond hechting en nabijheid in relaties? Ben je net bang dat je je vrijheid verliest in een intieme relatie, voel je je snel verstikt? Ik werk met individuen en koppels rond afstand en nabijheid, en de angstgevoelens die daarbij komen kijken.

Onverwerkte herinneringen, jeugd trauma
Traumaverwerking

Ik werk rond jeugdtrauma’s en pijnlijke herinneringen. Vele van ons hebben in onze jeugd een blauwdruk meegekregen voor hoe we de wereld zien. Is de wereld veilig of onveilig? Kan ik mensen wel vertrouwen? Daar spelen emoties, overtuigingen en lichamelijke patronen in mee. Ik werk samen met jou om al deze elementen te onderzoeken zodat je je vrijer kan gaan voelen in je eigen leven.

Constante ruzies, grote afstand tussen partners, geen verbinding
Geweldloze Communicatie

Kom je steeds weer in hetzelfde conflict terecht met je partner, kinderen of collega’s? Ik werk met het aanleren van communicatievaardigheden volgens het model Geweldloze Communicatie, wat leidt tot verkennen een aangeven van je gevoelens en verlangens in plaats van in schuld, verwijten en conflict te blijven steken, zodat verbinding weer terug mogelijk is en die vermoeiende conflicten uitblijven.

Mankracht, leven van potentie, zoekend naar meer
Mannenwerk

Voel je je vastlopen in je leven, ben je vaak gefrustreerd maar weet je niet precies waarom? Vraag je je vaak af of ‘dit het nu is voor mij?’ Wil je meer uit je leven? Heb je het gevoel dat je mannelijke energie er niet is of helemaal leegloopt, dat je in je werk of in je relaties vastloopt? Ik verken samen met jou thema’s als leiderschap en potentie, de rol van de ‘hedendaagse’ man in een relatie en de bredere maatschappij, de archetypische kracht van man-zijn, en de link tussen je erotiek en je daadkracht om iets in de wereld te zetten.

Persoonlijke ontwikkeling, Sense of Purpose, Jij en de wereld
Levensdoelen

Heb je vragen rond zingeving, rond wat jouw rol in dit leven is?  Waar krijg jij energie van, hoe draag je bij? Door middel van verschillende technieken zoals meditatie, mindfulness en focussen gaan we dieper ontdekken wat echt van belang is in jouw leven, en scheiden we opgelegde externe verwachtingen van echte interne authentieke waarden.